15 minuterskaka

Hallå på er!

Hoppas allt är bra med er och att ni som mig har haft väldigt bra väder dem senaste dagarna och börjar känna att våren är på väg =D

Hos oss har det varit lite fram och tillbaka och med det menar jag att vi har bott nästan 2 veckor hos min mamma då mannen här hemma skulle jobba med henne och vi behövde spara in lite pengar på bensin så vi bokade in oss på Bed and Breakfast som vi så fint kallar det hos henne.

Sedan i helgen som var tog vi hela lördag inne i Uppsala och skulle storhandla mat, men vi hamnade också på Ikea, Dressman, Plantagen, Skohus och sedan City Gross. Det var väldigt trevligt förutom att min rygg och mina fötter gick sönder men ska till läkaren den 16:de så får vi se vad han säger om allt det där.

Och sedan fick vi en el grill av min mamma, Tack så mycket!, så nu kan vi ”grilla” hemma också och inte behöva åka till min familj eller N´s familj för just det….. även om det kommer hända också för man måste äta kolgrillad mat också 😉

Så, ja… en liten uppdatering från min sida. Men nu till receptet då. En liten snabb kaka och i receptet står det 10 minuter men för mig tog det cirka 15 så man får ha lite koll och känna med stickan för alla ugnar är ju olika och i just din kanske det tar 10 minuter eller 20 minuter så ha kolla så blir det bra.

Och tar ni frysta bär, som jag gjorde i denna, så låt det bara rinna av för annars blir det väldigt blött i kakan.

Ingredienser;

50g Smör
1 Ägg
1 dl Strösocker
1 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
+ ev. frukt eller bär

Gör så här;

Börja med att sätta ugnen på 200°c och klä en brödform med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull, tag bort från värmen och rör ner resterande ingredienser (inte frukt och bär om du väljer att ha med det).

Häll upp smeten i formen och strö över bär samt lite strösocker (för en frasig och seg yta).
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Stickan ska vara torr när kakan är klar. Tag ut och låt svalna. Skär sedan i bitar vid servering.

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.