Apfelstrudel

Hallå.

Eftersom sambon är 25% tysk så ville jag bjuda på lite minnen från hans barndom och då vart det en apfelstrudel.

Tyvärr fanns inte en hel degplatta med smördegen så fick lägga ihop 4 stycken och kavla. Det gick men tror det skulle gå bättre om man hade haft en hel stor smördegsplatta.

Men det blir ju ingen annan smak så det funkar med båda, beror på hur mycket man vill jobba med den 😉

Ingredienser;

3 stycken Äpplen

1,5 dl blandade nötter, t ex Hasselnötter, Valnötter och Mandelspån

¾ dl Strösocker

1 dl Russin (behövs inte om man inte vill)

1 tsk Malen Kanel

1 pkt kyld Smördeg, ca 400 g

1 Ägg

Tillbehör;

Vispgrädde

Vaniljglass

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200°.

Skala och tärna äpplena. Grovhacka nötterna och blanda dem med socker, russin och kanel.

Rulla ut degen på plåt med bakplåtspapper. Bred på fyllningen på ⅔ av smördegen och rulla ihop.

Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Låt svalna på plåten. Servera med vispad grädde eller glass och pudra eventuellt med florsocker.

p1020368

Hoppas det smakar!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*