Banoffeepaj

Hallå i värmen.

Jag hoppas i alla fall att alla har värme och inte massa regn och sånt. Det kan vi skippa lite nu va.

Själv för mig har det varit lite läkarbesök och sådant då jag tyvärr nu har ett skov med min tarmsjukdom (ulcerös kolit) som jag har. Tur så ”hittade” vi det snabbt så det har inte gått så långt så nu blir det en liten kur med medicin och så hoppas vi på att det löser sig så 🙂

Så vad gör man när man mår dåligt…. Jo men kör en liten tycka-synd-om-sig-själv-och-äta-massa-onyttigt =D

Såhär kommer en liten paj som också går fort att göra, inget i ugnen bara ”pajskalet” som ska stå runt 20 minuter i kylen och sedan bara fylla den med godsaker.

Ingredienser;

14 Digestivekex (ca 2/3 paket)

 100g Smör

 1 burk Karamelliserad mjölk (ca 400 g)

 3 Bananer

 3 dl Vispgrädde

 Rostade hasselnötter (eller Twix) och kakao att garnera tårtan med eller hackad Daim.

Gör såhär;

Mixa kexen i en matberedare eller krossa i mortel till ett smul.

Smält smöret och blanda med kaksmulorna. Tryck ut i botten på en form med löstagbara kanter med en diameter på 22 cm. Låt bottnen stå i kylen att stelna ca 20 min.

Bred ut karamelliserad mjölk över hela bottnen och lägg skivade bananer ovanpå.

Vispa grädden fluffig och bred ut på kakan.

Toppa med hackad daim eller hackade nötter eller Twix och pudra över lite kakao vid servering.

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.