Bifteki

Hejsan.

Nu efter mycket om och men kommer första varmrätten från midsommar för våran del men man kan ju alltid äta denna mat 🙂

Det är lite mycket nu med att jag ska byta jobb och måste plugga så det är prov och massa annat och sedan jobba med den andra jobbet och sedan försöka hinna med bloggen men när det lugnar ner sig så ska jag verkligen ta tag i detta för tycker detta är kul men som sagt det varit lite mycket nu och inte bara med jobb men det börjar lösa sig och sedan var det ju jobb neråt i landet 1 vecka… eller vi åkte hem några dagar innan och då vart det att jag åkte uppåt i landet till Alfta för sambon var där med sin familj så bara där försvann några dagar men nu ska det nog va lugnt ett tag =)

Såå, som sagt efter mycket om och men så kommer detta tips.

Ingredienser;

500 g Köttfärs
2 Äggulor
1/2 Gul lök, finhackad
1 Vitlöksklyfta
2 msk Pressad Citron
2 tsk Paprikakrydda
1 krm Spiskummin
Salt och Peppar

toppa med torkad oregano

Tomatsås;

En burk passerade tomater
1 pressad Vitlöksklyfta
1 msk Pressad Citron
1 msk flytande Honung
1 krm Chilipeppar
Salt och Peppar

Tzatziki

Gör såhär;

Blanda ihop alla ingredienserna till biffarna. Forma till 4 st stora biffar.

Bryn biffarna i smör och olja. Lägg över i en ugnsform och låt biffarna bli klara i ugnen, 175 grader i ca 10 minuter.

Tomatsåsen;

Blanda ihop allt i en kastrull och låt puttra på låg värme. Länge. Ju längre desto bättre men åtminstone i 30 minuter så den reduceras och blir krämig.

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.