Big balls of Meat

Hallå i stugorna här ute i Sverige 🙂

Hoppas ni haft en bra valborg och allt annat som varit med röda dagar.

Jag fick en vecka semester men blev sjuk runt de första dagarna och sedan blev sambon sjuk så nu börjar väl vi båda bli okej.

Så nu är det full rulle med jobb och det fina vädret så nu blir det att va ute mycket och fota som vi båda tycker om. Kanske kommer upp några bilder här som jag tagit som kanske inte kommer va på just mat men det får funka ändå 😉

Men nu tänkte jag bjuda på ett recept som vi slängde ihop i går och det blev gigantiska köttbullar med grönsaksblandning som vart toppade med parmesan och en vitlöksyoghurt.

Ingredienser;

Nötfärs ca 500g
2 Gula Lökar
Mexikansk krydda
Spiskummin
Paprikapulver
Olivolja
Tacosås
Parmesan

Tillbehör;
Yoghurt
ca 2 Vitlök

Gör såhär;
Hacka löken och blanda med 2 msk olivolja och sedan tillsätts kryddorna och parmesan och rör om,  låt stå tillsvidare.
Pressa vitlöken och blanda med yoghurt å lite olivolja. Och ställ in i kylskåpet till servering.
Nu har ni i köttfärsen i lök – kryddblandningen och pressa samman tills det blir en jämn fördelning.
Stek så det blir en fin yta (lite färg) och sedan lägger ni på en klick tacosås (eller något annat av hetta eller ketchup om ni så vill) in med det i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter
Servera med pommes,ris eller grönsaker och yoghurtblandningen.

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.