Blomkålslasagne

Hej.

Detta recept fick jag tipsat från min svärmor som hade sett det på något Tv program och det lät så gott och kan va roligt att inte göra samma gamla vanliga lasagne, även om det är väldigt gott, så vi testade och det var såååå gott och det kommer göras igen och jag tycker ni ska prova detta…. typ nu i helgen 😉

Fast måste säga det….. lasagne är nog fan det svåraste att ta kort på och få det att se gott ut, hahahaha. Men jag hoppas ni förstår idéen!

Själv i dag ska vi lämna av ena hunden hos min morsa så den andra kan få lite ensam tid med oss eftersom hon vart bortlämnad, vad allvarligt det lät, när hon löpte så i helgen blir det mys med henne och så kommer han hem på söndag. Och så får vi se vad vi kommer äta och göra.

Ni kanske har något tips på vad man kan äta och göra i detta icke så roliga väder så man kanske glömmer bort det där vita som jag vill ha bort nu, haha.

Men ni får ha en bra fredag och hoppas ni provar detta och att ni tycker om det =D

Ingredienser;

1 pkt Färska Lasagneplattor

700 g Färsk Blomkål (1 litet huvud)

1 Gul Lök

1 Grönsaksbuljongtärning

2 burkar valfria Tomater (krossade/körsbärs/hela)

5 dl Bechamelsås (gör egen eller köp färdig)

200 g Fetaost + gärna lite lagrad hårdost också

Salt och Peppar

Socker

Timjan

Smör/Olja till stekning

Gör så här;

Sätt ugnen på 225 grader.

Skiva blomkålen, lägg skivorna på en ugnsform med bakplåtspapper på. Ringla över olja, blanda ner salt, peppar och timjan. Rosta gyllene ca 15 minuter.

Gör under tiden tomatsås: Fräs lök i smör, tillsätt buljong och tomater, skölj ur burkarna med lite vatten och häll i. Koka ihop, smaka av med salt, socker och peppar.

Varva tomatsås, plattor, blomkål, bechamelsås och smulad fetaost i en avlång brödform eller en ”vanlig” form. Det kan hända att du får dela plattorna så de passar. Avsluta med plattor och ett lager sås och ost. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills ytan är gyllene och plattorna är mjuka.

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.