Bröd i långpanna

Hejsan!

Nybakat bröd, kan det finnas något bättre än det? När dem är sådär rykande färska och smöret bara smälter för man kan verkligen inte vänta tills det har svalnat. Mums!

Så därför tänkte jag ge att tips på ett bröd som du gör enkelt i en långpanna och bara bryter av bitarna och det går jättebra att frysa in om ni inte skulle äta upp allt 😉

Och i receptet står det honung men jag hade inte det när jag gjorde dessa så jag använde bara sirap men du kan också använda socker, farinsocker, en liten klick sylt (i såser), fruktsocker, agavesirap eller råsocker.

Ingredienser;

2,5 dl Mjölk
2,5 dl Vatten
50g Jäst
2 tsk Salt
1 msk Honung
11 dl Vetemjöl

Gör såhär;

Blanda mjölk och vatten i en kastrull, ljumma upp till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen, rör om så att jästen löser upp sig.
Tillsätt salt, honung (eller något av alternativen) och vetemjöl. Knåda till en smidig deg som är lite kladdig. Täck bunken och låt jäsa 30 minuter.
Smörj en långpanna med smör eller olja. Tippa ur degen i en långpannan ca 30×40 cm och platta ut den med fingrarna så att den täcker hela botten. Täck med duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär degen i rutor, använd lite olja på degskrapan så fastnar inte degen. Strö över lite vetemjöl om du vill.
Baka mitt i ugnen i cirka 20 min.
Låt svalna på galler.


Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.