Bullar utan jäsning

Tjena!

Hoppas allt är bra med er denna dag 🙂

Bullar… kanelbullar, vaniljbullar… det är ju väldigt gott men tar en väldigt massa tid med att första blanda ihop allting och jäsa, sedan baka ut de och jäsa igen.

Men vad sägs som ett recept för bullar som man inte behöver jäsa degen… nån gång!

Det tycker jag är en väldigt bra idé, även om man kommer göra ”orginal” bullar också men ibland blir man väldigt sugen på bullar men orkar inte vänta och inte köpa från affären då passar dessa utmärkt.

Men tänk på att det står i receptet att det ska va kladdig smet så gör den det för jag råkade köra lite för länge så de vart liiiite torra, men aboslut inte äckliga, men det är bara mitt eget fel och jag tycker man kan ha mer fyllning men det är upp till var och en, likaså med kardemumman. Jag gjorde utan och det funkar perfekt 🙂

Ingredienser;

75g Smör, smält

0,5 dl Strösocker

0,5 krm Salt

2 tsk Vaniljsocker

0,5 tsk mortlade Kardemummakärnor (eller mald)

2,5 dl Mjölk

1 msk Bakpulver

7 dl Vetemjöl

Fyllning;

ca 25 g Smör, rumsvarmt

2 tsk Kanel

2–3 msk Strösocker

Garnering;

1 Ägg (uppvispat)

Pärlsocker

Gör så här;

Sätt ugnen på 230 grader.

Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna. Rör ihop allt till en lätt kladdig deg (den ska inte knådas, bara röras ihop).

Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn. Strö mjöl över degen när du kavlar så kaveln inte fastnar i degen. Bred ut smöret på degplattan och strö över kanel och strösocker.

Rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.

Pensla bullarna med ägg. Strö pärlsocker över bullarna.

Grädda bullarna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna i formarna under en bakduk.

De är allra godast när de är nygräddade. Frys in dem direkt när de kallnat om du inte äter upp alla.

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.