Chili Con Carne a la Sambo

Heeeej 🙂

Hoppas allt är bra med er där ute. Själv är det bra. Allt efter operationen är upp och ner fortfarande men fick reda på igår att på måndag kommer vi få nyckeln till nya lägenheten.

Yay, är så glad för det…. även om att flytta är en pain in the ass men det kommer bli så bra när allt är klart. Jag kommer ha ett kök äntligen, inte mitt drömkök, men mycket större än vad vi har just nu. Plus att jag får ju inte bära tungt så jag ska väl inte klaga för jag kommer typ köra bilen senare och typ peka åt folk =D

Så ska försöka tidsinställa så många inlägg jag hinner för det kommer bli mycket när vi känner oss redo för börja flytta saker och bloggen kommer nog komma i andra hand men kommer kunna göra mer nästa år istället 🙂

Men för denna dag, igår för oss, så tänkte jag, eller sambon egentligen då det är hans lilla recept, bjuda på en Chili Con Carne men utan bönor men fortfarande en Chili. Kan nog behövas när kylan är här.

Ingredienser;

400g Köttfärs

1 stor burk Majs

1 tetra Krossade Tomater Chili

1 krm Svartpeppar

1 krm Paprikakrydda

1 krm Koriander

1 krm Oregano

1 krm Cayennepeppar

1 krm Vitlök

1 krm Gurkmeja

3 krm Spiskummin

Eller alternativt Santa Marias Kebab Krydda

Gör såhär;

Bryn färsen så den får lite färg. Häll sedan i majsen och låt den va med en liten stund.

Ha sedan i alla kryddor eller kebab kryddan och rör om så all färs får lite av all krydda.

Sedan häller du i tetran med krossade tomater och låter chilin puttra på svag värme tills ungefär all vätska är borta.

Servera med en bit bröd, sallad eller ris.

Hoppas det smakar!

Kommentera