Chokladbakelse

Hellu 😀

Vi körde våran nya tradition med ett besök på Citygross i helgen och då handlade jag saker så jag kunde bjuda på denna chokladbakelse.

Och jag trodde innan att man lär ju dö efter en portion men den är verkligen inte så mättande som man kan tro när man läser ingredienserna.

Bra va? Kan man ju äta mer 😉

Ingredienser:

100 g Smör

100 g hackad Choklad (ljus eller mörk väljer du)

3 dl Strösocker

2,5 dl Vetemjöl

3 st Ägg

Extra;

100 g hackad Choklad

Chokladmousse;

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak

2 dl kall Mjölk

1,5 dl Vispgrädde

Dekoration;

Chokladhjärtan

Sockerhjärtan

Eller annat.

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.

Klä en ugnsform som är cirka 20×20 cm och en höjd på minst 6 cm, med bakplåtspapper. Eller så kan du ta en springform.

Smält smöret och ha sedan i den hackade chokladen så det smälter samman.

Blanda ihop socker och mjöl i en skål och vispa ner äggen.

Vänd ner smörchokladen i smeten och blanda väl. Häll sedan smeten i formen och grädda mitt i ugnen, i cirka 20-25 minuter.

Låt svalna och förvara i kylskåpet runt 1 timme.

Smält den hackade chokladen i vattenbad och pensla sedan över den svala chokladbotten.

Ställ in i kylskåpet tills chokladen har stelnat.

Vispa ihop tårtmoussen med den kalla mjölken tills den är tjock och fluffig.

Visp grädden tjock och blanda med mousseblandningen.

Bred ut blandningen över chokladbotten och ha i kylskåpet minst 3 timmar.

Sedan dekorera du med din dekoration eller så serverar du den som den är.

Och så kan du skära dem i fyrkanter eller som tårtbitar, beroende på vilken form du tar.

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.