Citron och Hallonmarängpaj

Trevlig fredag på er!

Nu är det äntligen helg, eller om några timmar kanske. Eller så slutar alla tidigt i dag 🙂

Jag tänkte bjuda på ett recept på en liten paj som ni kan bjuda på efter middagen i morgon kanske. Jag använde inte färska hallon och det blev inte top notch men det gick ju absolut att äta men det hade nog blivit perfekt med färska eftersom de frysta släpper ju vätska och sedan fuskade jag med färdig lemon curd men det får man göra ibland 😉

Och vill du göra egen curd så kör på det men må inte dåligt om du köper färdig.

Så hoppas ni provar denna paj och att ni tycker om den så får ni ha en bra fredag =D

Ingredienser;

Mördeg;

150g Smör, kallt

4 dl Vetemjöl

0,5 dl Florsocker

1 st Ägg

0,5 msk Vatten, kallt

Ägg, till pensling

Maräng;

3 st Äggvita(or)

0,5 st Citron, saften av

3,5 dl Strösocker

200g Hallon, färska

Fyllning;

lemon curd

Garnering;

Hallon, färska

Florsocker

Gör så här;

Gör mördegen. Tärna smöret och nyp ihop det med vetemjöl och florsocker. Tillsätt ägg och vatten och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte. Plasta degen och låt den vila i kylen minst 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut mördegen, klä en pajform med den och sätt i frysen. Pensla bottnen på det frysta pajskalet med uppvispat ägg och täck kanten med folie så att den inte sjunker ned. Nagga bottnen och förbaka pajskalet i cirka 10 minuter. Låt svalna.

Höj ugnstemperaturen till 250 grader.

Vispa äggvitor, citronsaft och 1 dl av sockret till en maräng i en rostfri bunke. Tillsätt ytterligare 1 dl strösocker. Rör sönder hallonen med resterande socker och vänd ner i äggviteskummet i omgångar. Vispa till ett fast skum.

Fyll pajskalet med lemon curd. Spritsa eller bred marängen över pajen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i ca 5 minuter.

Garnera med färska hallon och pudra med florsocker.

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.