Crème Brûlée

Hallå, Hallå.

Hoppas ni haft en bra påsk, det har jag haft.

I går så vart det inte så mycket påsk traditioner, förutom godis, för vi käkade tacos och sedan dessa godingar till efterrätt =D Och har ni i vaniljpulver så smaka av för ni kanske vill ha mer eller mindre men ungefär 1,5 tsk….. och så ta gärna vaniljpulver och inte vaniljsocker

Men det gör inte så mycket… har kvar smakerna från jul 😉

Hoppas ni provar dessa och tycker dem är goda c”,)

Ingredienser;

1 Vaniljstång alternativt 1-1,5 tsk Vaniljpulver (Äkta)

5 dl Grädde

1,5 dl Mjölk

1,5 dl Socker

7 Äggulor

Gör såhär:

Sätt i gång ugnen på 150 grader.

Blanda ihop vaniljen (skrapa ur stången och ha i själva stången också, ha sedan bort stången när det har kokat ihop), grädde och mjölk. Koka upp och dra bort från plattan och låt dra i 10 minuter.

Dela äggen och vispa ihop äggulorna med sockret. Ha sedan i lite av vätskan och rör om så det inte blir äggröra och sedan i med resten av vätskan.

Häll upp i portionsformar och ställ dem i ett vattenbad och kör dem i ugnen i cirka 40 minuter.

Genom att skaka på dem lite och se om det fortfarande är lite daller kvar så är dem klara.

Tills nu kan du göra dem i förväg för det är bara att låta dem svalna och ha dem i kylskåpet tills servering och då har du på lite socker och bränner av med antingen en brännare eller i ugnen på grill-läge tills sockret börjar smälta och få lite färg.

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.