Dagen efter nyår´s macka

Hallå.

Hoppas ni mår bra där ute.

Här hemma är det full rulle med att få ihop det sista med lägenheten och så att allt kommer på plats, få ihop recept och sedan få ihop allt det med nya jobbet.

Är glad för allting men ibland kan det va lite mycket men är mycket tacksam att ha allt detta 🙂

Nu är detta recept lite efter för det är förslag för vad du kan göra dagen efter nyår om du åt till exempel rostas eller oxfilé. Fast du får äta det nu också 😉

Vi åt plankstek på rostas med bearnaisesås och potatismos och då fick vi lite kött kvar dagen efter och då vart det denna macka.

Ingredienser;

4 stycken Ciabatta bröd eller Brioche hamburgerbröd

 Rostas eller Oxfilé i skivor

1-2 Tomater (beror på storleken)

Salladsblad

Bearnaisesås

Smör

Gör såhär;

Skiva köttet i ungefär 1 cm tjocka skivor och stek på köttet lite så det får lite värme. Gör sedan bearnaisesåsen.

Sedan är det dags att lägga ihop mackan och börja då med att smöra på båda halvorna.

Lägg på bottenbrödet salladsblad, tomatskivor, köttet och bea. Lägg på locket och sedan är det klart att ätas.

Hoppas det smakar!

1 trackback / pingback

  1. Syrlig Bearnaisesås

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.