Förrättsplock

Hejsan allesammans!

Här sitter jag just nu i Yngsjö och på Furuboda Folkhögskola med mitt arbete då hon är på läger tills på söndag.

Det är varmt och skönt i alla fall och medan hon gör sina saker på dagarna så kan jag göra lite annat så i morgon om planerna går som jag vill ska jag ta en promenix och kolla runt och i dag var vi inne i Åhus och kollade runt och käkade glass. Det var väldigt trevligt så nu är man helt slut och svettig, hehe.

Men nu tänkte jag ge lite recept på det vi åt på midsommar och ja det vart inte så traditionellt med köttbullar och korv utan här körde vi på med medelhavsmat och plock och sådant. Förutom typ tårtan den var mer svensk 😉

Men vi börjar med förrätterna.

Ingredienser;

2 påsar Crostini

1.Avokado + Tomat + Koriander

2.Tomat + Basilika

Prosciutto + Rättika + Morot + Sugar Snaps (Recept här)

3.Mozzarella + Tomat

4.Gurka + Tomat + Paprika + Röd Lök + Sallad (Du kan också ha oliver och feta men den hade vi på sidan om salladen)

Gör såhär;

1.Tärna avokado, tomat i småtärningar och hacka koriander och blanda ihop allting och lägg på lite på crostini skivorna.

2.Samma sak fast bara tomat och basilikan och lite olja kan man ha också och sedan på crostini.

3.Skär skivor av tomat och mozzarella och lägg de varannan på en tallrik.

4.Gröp ur kärnhuset på gurka och skär som halvmånar, skär tomaterna i klyftor och paprikan i stavar och salladen bara lite hackad och röd löken i tunna halvmånar och sedan bara blanda ihop allting.

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.