Grekiska Färsbiffar

Hallå i stugorna.

En stor favorit för mig är mat från Grekland just för det är enkelt och ändå så mycket smak.

Fast en konstig sak kan ni tycka är att jag har väldigt svårt för fetaost… Va? tänker ni kanske men fetaost bara sådär i sallad eller liknande har jag svårt för men som i dessa biffar när det är blandat med massa annat gott så blir det perfekt.

Och dessa passar perfekt efter förrätten som jag skrev om här.

Ingredienser;

400g Köttfärs

0.5 finhackad Gul lök

3 msk Ströbröd

2 dl Mjölk

1 frp Fetaost

1 ägg

Salt och Peppar

Olivolja att steka i

Gör såhär;

Blanda ströbrödet med mjölken och låt det svälla en stund.

Blanda sedan köttfärsen med den finhackade löken, salt och peppar, ägg och tillsätt mjölken med ströbrödet.

Forma färsen till runda bollar och tryck ner tummen och fyll dem med tärnad fetaost och stäng igen och forma mer till biffar.

Stek dem några minuter på medelvärme och antingen kör in dem i ugnen tills de är klara eller låt dem eftersteka i pannan under lock med lite vatten.

Du kan sedan servera dem med till exempel klyftpotatis och tzatziki som det kommer recept på sedan.

Och vill du ha mer grönsaker till, kan du göra som jag och ta av grönsaksblandningen på förrätten om det blir något över eller en grekisk sallad.

grekiska-farsbiffar

Hoppas det smakar!

3 trackbacks / pingbacks

  1. Klyftpotatis utav bakpotatis – KitchenFreak
  2. Tzatziki – KitchenFreak
  3. Måndag – KitchenFreak

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.