Hallongrottor

Ingredienser;

4,5 dl Vetemjöl

1 dl Socker

1 tsk Bakpulver

2 tsk Vaniljsocker

200g Smör (eller Margarin)

Fyllning;

1 dl fast Hallonsylt

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200°C.

Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.

Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare.

Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.

Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar.

Fyllning: Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

Hoppas det smakar!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*