Hamburgerbröd

Hej på er 🙂

Lördag och varför inte göra egna hamburgare?

Vi kör på och maler färsen själv utav högrev (recept kommer) men ni gör ju självklart som ni vill.

Antingen maler ni själva eller så köper ni den färs som ni gillar men till hamburgare behöver man ju bröd så här kommer ett recept på bröd till hamburgarna 🙂

Ingredienser;

5,5 dl Vetemjöl

25g Jäst

25g Smör

2,5 dl Mjölk

0,5 tsk Salt

1 Ägg

Gör såhär;

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och rör om. Värm till 37 grader. Ha gärna koll med en termometer.

Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand.

Låt jäsa 40 minuter under bakduk.

Knåda sedan degen lätt med resten av mjölet. Rulla till bollar, en per bröd. Jag tog runt 90 gram per bröd men gör hur stora eller små som du vill.

Lägg på bakplåtspapper på en plåt och låt bröden jäsa i 30 minuter under bakduk.

Sätt ugnen på 225 grader och pensla bröden med uppvispat ägg.

Grädda i ugnen ca 10 minuter tills bröden får fin färg.

Hoppas det smakar!

1 trackback / pingback

  1. Fyllda Hamburgare

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.