Klassisk Kladdkaka

Hejsan.

Som jag skrev i tidigare inlägg så tänkte jag ge er ett tips på kladdkaka för att få er att kanske stressa ner från all julstök och bara njuta av något annat.

Men såklart kommer ju julrecept komma upp också, eller ja några har ju redan kommit upp så lite svårt att komma ifrån, hehe.

Men hoppas ni har en bra tisdag när ni jobbar, shoppar eller kanske står i köket och bakar/lagar något gott =D

Ingredienser:

100g Smör

2,5 dl Strösocker

1 krm äkta Vaniljpulver

2 Ägg

1,5 dl Vetemjöl

0,5 dl Kakao

1 krm Salt

Smaktillsatser;

Om du vill gå ifrån den klassiska

Citrusskal, t ex rivet skal av 1 apelsin eller lime

Nötter, t ex 1 dl hackade Valnötter eller Pistaschnötter

2 krm smulade Chiliflakes

1 tsk mald Kanel

2 msk Konjak

1 banan, i skivor (lägg på bananskivorna när smeten hällts i formen)

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en springform. En form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter.

Smält smöret i en kastrull. Rör ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke.

Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten.

Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter tills den är lös i mitten men färdig i kanterna. Du får ha lite koll eftersom alla ugnar är olika.

Låt svalna innan du äter den. Om den får stå ett tag blir hinner kladdet sätta sig och kladdkakan blir perfekt och servera sedan med en klicka grädde.

Hoppas det smakar!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*