Kycklingsallad i Pitabröd

Hej och trevlig ny vecka på er!

Måndag nu, även om det inte är så många timmar kvar men hoppas veckan har börjat bra för er 🙂

Våran är sisådär men det började redan förra veckan då det tydligen vart så att vi måste koka vårat dricksvatten, men där vi bor har inte gått ut med det och vi fick reda på det för att jag av en slump gick in på våran tidning på internet och såg det så vi måste koka allt och inte dricka något direkt från kran.

Så vi har åkt till min morsa nu och diskat och tvättat för vi orkade inte hålla på i en balja för det fanns lite disk att diska, så vi lånade hennes men fick ju umgås med henne i 2 dar och det är ju aldrig fel =)

Så därför tänkte jag bjuda på ett snabbt tips här för även om vi inte gjorde det så är det meningen att man ska ta en färdig grillad kyckling för vi hade en annan hemma, men det blir ju samma smak bara att färdig går lite fortare.

Och även om vi inte vet så tror vi att persilja blir bättre istället för dill men det var absolut inte äckligt och jag kan inte säga det än så länge till 100% men om någon vill prova och säga vad den tycker så kör.

Men nu ska jag själva äta lite middag och sedan baka för ska iväg i morgon och jag sa att jag skulle ha med fikat så blir att baka lite muffins, mums!

Ingredienser;

1 Grillad Kyckling

200g Cocktailtomater

1 Gurka

1 dl naturell Yoghurt

1 dl Majonnäs

2 msk pressad citronsaft

0,5 dl hackad färsk Dill

0,5 tsk Salt

0,5 tsk Svartpeppar

6 Pitabröd

Gör så här;

Ta av köttet från benet och släng skinnet. Tärna sedan köttet i tärningar.

Dela tomaterna och skölj av gurka och kärna ur gurkan och skär den i tärningar.

Blanda ihop kycklingen, tomaterna, gurkan i en stor skål. Blanda ihop i en annan skål yohgurt, majonnäs, citronsaft, dill, salt och pepparn ordentligt.

Häll sedan över yoghurtdressingen över kycklingen och grönsakerna och blanda.

Halvera sedan pitabröden och om du vill kan du rosta de så de blir varma och mjuka. Portionera sedan i så mycket av kycklingsalladen som du vill ha och servera de direkt när de är varma.

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.