Kycklingspett i Yoghurt

Hallå på er!

Nu kör vi igen va? Ja det tycker jag och då är det väl bäst att köra ett recept som har legat och varit på gång ett tag men ni kan ju som sagt läsa förra inlägget om hur allt har legat till så slipper vi ta det här utan bara koncentrera oss på denna goda kycklingrätt :]

Ingredienser;

3 dl Yoghurt Naturell

2 Vitlöksklyftor, pressade

Saften från 0,5 Citron

1 msk hackade färska örter, t. ex Oregano, Dill, Persilja eller Dragon

Salt och Peppar

4 stora Kycklingbröst, utan skinn

Majsolja, att olja med

8 stycken Rosmarinstjälkar, kan uteslutas

Ris eller Potatis till servering

Gör såhär;

Börja med såsen;

Blanda ihop yoghurten, vitlök, citronsaft, örter, salt och peppar i en skål och blanda väl.

Skär sedan kycklingen i fyrkanter, ungefär 4 centimeter. Lägg ner dem i yoghurtblandningen och vänd runt tills all kyckling är täckt. Täck över och ställ i kylskåpet i cirka 1 timme för att marineras. Skulle du använda träspett så lägg de i vatten i 30 minuter innan användning då de kan börja brinna om du ska grilla.

Trä kycklingen på spetten (oljade metallspett, trä eller rosmarinstjälkarna) och grilla dem ljust guldbruna eller stek de och sedan in i ugnen tills de är klara.

Under tiden så ös dem med den återstående marinaden. Och när det är klart så häll marinaden i en stekpanna och värm den, försiktigt så den inte kokar.

Servera sedan med en sallad, ris, potatis eller vad du gillar och den yoghurtsåsen som du värmde upp.

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.