Långbakad Högrev med tomat och vitlökssmör

Hallå Hallå.

Nu är det så där långt mellan igen med inläggen men det har varit lite saker som har hänt privat som gjort att mycket tid har gått åt till det och sen blev jag sjuk igen och sedan har jag ju jobbat med det andra jobbet så timmarna och dagarna bara försvinner i ett poff.

Men nu ska jag nog va tillbaka om jag får bestämma 🙂

Så i dag tänkte jag ge ett tips på ett högrevs recept med ett gott smör och vi hade även rödvinssås till.

Och nu kanske ni kommer kolla på bilderna och fråga vart smöret är……. Jo, smarta jag här glömde det så vi hade inget till middagen men vi smakade på det och hade det till resterna dagen efter och det är väldigt gott så ger inte ett tips på något som jag inte provat själv, hehe.

Och såsen gjorde vi stor sats för att frysa in så det kan verka mycket men det är bara att frysa in i islådor och sedan bara ta fram när ni vill ha sås till något.

Ingredienser;

Ca 1 kg Högrev i bit

2 dl Rött Vin

Smör;

4 Vitlöksklyftor

1/2 burk inlagda soltorkade Tomater (à 200 g)

1/2 dl hackad Bladpersilja

125 g rumsvarmt Smör

Olivolja

Salt och Peppar

Sås;

2 Morötter**

2 Palsternacka**

3 Gul Lök **

1 Purjolök **

2 hela Vitlökar (inte klyftor)

10 Lagerblad **

20 Pepparkorn **

1 nypa Timjan **

Persiljestjälkar ** (kan du ta från persiljan i smöret)

2 liter Vin

5 liter Buljong

1 dl Balsamvinäger

0,5 dl Farinsocker

Gör såhär;

Såsen;

Dela vitlöken på hälften och bryn de med olja tills de är bruna med snittytan neråt.

Skala och dela i 3-4 bitar och bryn med vitlöken och även kryddorna **, tillsätt sedan 1.5 liter vin och reducera 3/4 del av det.

Tillsätt buljongen och koka upp i 15 minuter.

Tillsätt det sista av vinet, balsamvinägern och sockret och koka i 5 minuter och smaka av min salt och peppar.

Red av med maizenamjöl.

Köttet;

Sätt ugnen på 125°C.

Krydda köttet runt om med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form och häll på vinet. Täck med aluminiumfolie och tillaga i ugnen i ca 2 timmar eller tills köttet har nått 65 grader för medium.

Skala och rosta vitlökarna i en stekpanna i olja. De ska få en gyllenbrun färg och bli mjuka och låt de svalna.

Hacka tomaterna och vitlöken. Blanda med persiljan och smöret. Krydda med salt och peppar. Ställ smöret kallt till
servering.

Skär köttet i skivor och servera med smöret och till exempel hasselbackspotatis.

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.