
Hejsan.
Här kommer ett tips som man kan göra när man kanske har lite pasta och köttfärs över. Jag har haft i bönpasta men går lika bra med vanlig pasta.
Och i såsen behöver man inte ha i parmesan om man inte vill men ett tips om man vill göra lite annorlunda nån gång 🙂
Ingredienser;
300g Bönpasta
400g Köttfärs
400g Passerade Tomater
4 stycken Morötter, rivna
2 stycken Gul Lök, hackad
1 krm Vitlökspulver
1 krm Paprikapulver
2 krm Oregano
Färsk Basilika, några blad
Salt & Peppar
Bechamelsås;
2 msk Smör
2,5 msk Vetemjöl
5 dl Mjölk
Salt & Peppar
2 krm Muskotnöt
70g riven Parmesanost
Gör såhär;
Koka pastan enligt förpackningen och ställ åt sidan när det är klart.
Lägg i den hackade löken i lite olivolja i en kastrull och svetta den. Den ska alltså inte få färg utan bli lite genomskinlig.
Häll sedan i färsen och salta och peppra den och blanda om allt ordentligt tills färsen är brynt.
Sedan lägger du i morötterna i cirka 3 minuter innan du häller i dem passerade tomaterna. Du kan hälla vatten i flaska och få ut all tomat och även slippa så det blir torrt i kastrullen.
Efter det så kan du hälla i resten av kryddorna och låta det koka en stund.
Allra sist har du i basilikan.
Gör såsen såhär;
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet.
Tillsätt mjölken, lite i taget, koka upp och låt det koka under fortsatt vispning i cirka 3-5 minuter.
Ha i lite muskotnöt och smaka av med salt och peppar.
Till sist ha i osten.
Lägg ihop Lasagnette såhär;
Ta en ugnsform och lägg lite av såsen i botten.
Lägg sedan ett lager av pastan ovanpå.
Häll hela köttfärsblandningen på pastan och det sista av såsen.
Toppa sedan med ost och kör in i ugnen på 225 grader tills osten är smält och fått lite färg.
Smaklig måltid!
Lämna ett svar