Lasagnette

Hejsan.

Här kommer ett tips som man kan göra när man kanske har lite pasta och köttfärs över. Jag har haft i bönpasta men går lika bra med vanlig pasta.

Och i såsen behöver man inte ha i parmesan om man inte vill men ett tips om man vill göra lite annorlunda nån gång 🙂

Ingredienser;

300g Bönpasta

400g Köttfärs

400g Passerade Tomater

4 stycken Morötter, rivna

2 stycken Gul Lök, hackad

1 krm Vitlökspulver

1 krm Paprikapulver

2 krm Oregano

Färsk Basilika, några blad

Salt & Peppar

Bechamelsås;

2 msk Smör

2,5 msk Vetemjöl

5 dl Mjölk

Salt & Peppar

2 krm Muskotnöt

70g riven Parmesanost

Gör såhär;

Koka pastan enligt förpackningen och ställ åt sidan när det är klart.

Lägg i den hackade löken i lite olivolja i en kastrull och svetta den. Den ska alltså inte få färg utan bli lite genomskinlig.

Häll sedan i färsen och salta och peppra den och blanda om allt ordentligt tills färsen är brynt.

Sedan lägger du i morötterna i cirka 3 minuter innan du häller i dem passerade tomaterna. Du kan hälla vatten i flaska och få ut all tomat och även slippa så det blir torrt i kastrullen.

Efter det så kan du hälla i resten av kryddorna och låta det koka en stund.

Allra sist har du i basilikan.

Gör såsen såhär;

Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet.

Tillsätt mjölken, lite i taget, koka upp och låt det koka under fortsatt vispning i cirka 3-5 minuter.

Ha i lite muskotnöt och smaka av med salt och peppar.

Till sist ha i osten.

Lägg ihop Lasagnette såhär;

Ta en ugnsform och lägg lite av såsen i botten.

Lägg sedan ett lager av pastan ovanpå.

Häll hela köttfärsblandningen på pastan och det sista av såsen.

Toppa sedan med ost och kör in i ugnen på 225 grader tills osten är smält och fått lite färg.

lasagnette-1

Smaklig måltid!

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.