Macarons

Hellu 🙂

Vad gör ni denna tisdag kväll?

Hemma hos oss är det rätt lugnt, vi ska göra lite middag snart och typ sova sen. Nej men det blir upp tidigt i morgon då jag fick sms om att bilen är klar, yay!, och sedan är ena hundens medicin hos veterinären så vi ska hämta den och sen hem och förhoppningsvis städa men vi får se vad min rygg säger om det för den har varit paj ett bra tag nu men städa måste vi göra då vi kommer få gäster både lördag och söndag så då ska jag också göra en tårta jag aldrig gjort för maken har ”beställt” det så vi får hoppas den blir godkänd……. nära till både affär och café här 😉

Men nu tänkte jag ge ett litet recept på Macarons och var inte rädd att blanda när ni haft i mandeln och florsockret, ni ska vända i det men smeten ska typ bli som sockerkakssmet så vänd om försiktigt men tänk på hur smeten är.

Så lycka till och har ni instagram (KitchenFreak.se) eller något så tagga mig så får jag se era små mästerverk =)

Ingredienser;

                                  300 g Sötmandel, skållad och malen eller köp färdigmalen och sikta det

8 Äggvitor

1 dl Strösocker

8 dl Florsocker

                                                                                  Smörkräm;

200 g Smör, mjukt

3 dl Florsocker

2 tsk Vaniljsocker

2 Äggulor

Valfri smaksättning till exempel kakao, lime, hallon, citron

Några droppar hushållsfärg

Gör så här;

Mandelkakor;
Mal mandlarna till mandelmjöl och sätt ugnen på 150 grader.

Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.

Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.

Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten. Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.

Smörkräm;
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa ner äggulan.

Färga med karamellfärg och smaksätt med olika smaker, till exempel kakao, hallon, citron och lime. Spritsa ut krämen på undersidan av hälften av mandelkakor.

Lägg resten av mandelkakorna över som lock.

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.