Marocansk Kyckling med Chermoula

Hejsan.

Denna middag så vart det lite kyckling för våran del, för det var ett bra tag sedan vi åt kyckling så nu passade vi på när vi hade en hel dag tillsammans innan han ska börja jobba igen och jag är ensam. Har en ledig vecka denna vecka så man måste ta vara på tiden 🙂

Det kan verka va mycket i denna rätt och ja det stämmer väl men det är inte mycket jobb. Det är mer kryddor och inte så mycket att göra med själva rätten.

Och sedan om du vill ha något mer till så kan du slänga ner potatis i plåten med det andra så allt gosar ihop sig eller så äter du bara tomat och zucchini till.

Ingredienser;

4-6 Kycklingbröst, filéer

1 medelstor Zucchini, skivad

ca 500 g små Tomater

(gärna på kvist, går bra utan kvist också men dela dem inte för de blir så vattnigt då)

Salt och Peppar

Olivolja

Färsk Oregano

Chermoula

2 msk milt Paprikapulver

2 msk Spiskummin

1 msk Flingsalt

0,5 g Saffran

1 krm Muskot

några varv med färskmald Svartpeppar

4 klyftor Vitlök, finrivna

0,5 färsk Röd Chili

1 kruka Koriander

1 kruka Persilja

1,5 dl Olivolja

2 msk Vitvinsvinäger

1 ekologisk Citron, rivet citronskal från

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

Blanda alla kryddorna till chermoulan i en bunke och tillsätt finhackad chili, fint riven vitlök, vinäger, olivolja, citronskal och finhackad koriander och persilja. Marinera kycklingbrösten och lägg dem på en ugnsplåt.

Skiva zucchinin och lägg den på plåten. Lägg de hela kvisttomaterna på ranka (med kvisten) på plåten. Ringla över lite olivolja och oregano.

Ugnsrosta kycklingen i cirka 20 minuter (beroende på storleken på filéerna, men det är bara att skära och kolla eller kolla temperaturen som ska va 72 grader).

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.