Muffins, grundrecept

Hallå Hallå!

Hoppas helgen varit snäll mot er och att ni inte haft det för kallt. Själv har det blivit bakning och håller just nu på med en apfelstrudel, recept kommer sen 🙂

Och nu tänkte jag bjuda på grundreceptet på muffins och det är ju så gott och så enkelt att göra och jag har gett några exempel på smaktillsatser ni kan ha i så det händer lite med dem 🙂

Men här kommer grundreceptet och sen är det bara att leka med smaker.

Ingredienser;

125g Smör eller Margarin

1,5 dl Socker

2 stycken Ägg

4,5 dl Vetemjöl

2 tsk Bakpulver

1,5 dl Mjölk eller Grädde

Smaktillsats;

Rivet skal från 1 citron

2 tsk Vaniljsocker

3 msk Finhackade syltade Apelsinskal

1 dl Russin

4 msk Kakao

Gör såhär;

Smörj muffinsformen väl eller ställ pappersformar i formen (om man ställer i muffinsformen så håller de formen bättre än direkt på en plåt). Sätt igång ugnen på 175 grader.

Rör matfettet och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

Blanda i eventuell smaktillsats, mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten omväxlande med vätskan.

Häll smeten i formarna, inte enda upp till kanten. Och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

muffins-grundrecept

Hoppas det smakar!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*