Pavlova

Hallå 🙂

Här tänkte jag tipsa om en liten efterrätt som man kan unna sig på en vardag eller kanske bjuda på till helgen som avslut på en god middag 🙂

Om ni gör denna eller något av det andra på bloggen så får ni gärna lägga upp på tillexempel instagram (kitchenfreak.se) och hashtagga kitchenfreakSE så får jag se allt gott ni gör =)

Ingredienser;

Marängbottnar;

3 Äggvitor

3 dl Strösocker

1 tsk Citronsaft

2 tsk Maizena

Garnering;

Vispgrädde + Hallon

Frukt och Bär.

Här kan du välja fritt med till exempel, Jordgubbar, Hallon, Kiwi, Blåbär.

Gör såhär;

Sätt ugnen på 150 grader.

Tvätta ur bunken och vispen med ättika då det får absolut inte vara smuts eller liknande för då kommer inte vitorna att vispas ordentligt.

Vispa upp vitorna, ingen gula får vara med, riktigt hårt. Bunken ska kunna vändas upp och ner.

Tillsätt sedan sockret och citronsaften och vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar. Blanda i maizena.

Sedan kan du hälla i smeten i en spritspåse eller plastpåse och spritsa ut på bakplåtspapper i runda former. Spritsa så du får högre på kanterna eller så tar du bara en större slev och gör de lika stora och snurrar runt i mitten så du får en kant.

Grädda i ugnen i 15 minuter och efter det så sänker du värmen till 100 grader och gräddar i ytterligare 30 minuter.

Efter det tar du ut marängen och känner på den. Är den hård utanpå och krämig innanför så är den klar men skulle den kännas för krämig så kör bara 10-15 minuter extra.

Låt dem sedan svalna på galler.

Sedan är det bara att garnera med grädden du vispat till ditt tycke och blandat med hallonen. Och sedan på med frukt och bären du skurit i mindre bitar.

Du kan även göra till exempel Lemon Curd och ha istället för grädden eller med grädden. Men recept på det kommer i framtiden 🙂

pavlova

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.