Pavlovatårta

Hejsan.

Jag vet att jag har visat pavlova förut men då var det mer 1 portion så nu vill jag visa en hel tårta och så ni vet olika sorter och mängder 🙂

Och sen är ju pavlova såååå gott så varför inte? 😉

Ingredienser;

4 Äggvitor

2,5 dl Socker

0,5 krm Salt

1 msk Maizenamjöl

2 tsk Citronsaft

smör till pensling

Tillbehör;

4 dl grädde

1 dl Robertson’s lime curd (valfritt)

Jordgubbar, Hallon och Björnbär eller det du gillar

Gör såhär;

Värm ugnen till 225 grader.

 Vispa äggvitorna och tillsätt socker, lite i taget under vispningen. Tillsätt salt, vispa ner maizenamjöl och citronsaft. 

Pensla en springform med löstagbar botten, gärna 24 cm i diameter, med smör. Häll smeten i formen och ställ in den i ugnen. 

Vrid ner gradantalet till 125 grader och grädda i en och en halv timme. Stäng av ugnen, men låt marängen stå kvar tills både ugnen och marängen har svalnat. 

Vispa grädden och blanda i lime curd (valfritt), bred limegrädden över marängbottnen och dekorera tårtan med bären.


Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.