
Hejsan.
Jag vet att jag har visat pavlova förut men då var det mer 1 portion så nu vill jag visa en hel tårta och så ni vet olika sorter och mängder 🙂
Och sen är ju pavlova såååå gott så varför inte? 😉
Ingredienser;
4 Äggvitor
2,5 dl Socker
0,5 krm Salt
1 msk Maizenamjöl
2 tsk Citronsaft
smör till pensling
Tillbehör;
4 dl grädde
1 dl Robertson’s lime curd (valfritt)
Jordgubbar, Hallon och Björnbär eller det du gillar
Gör såhär;
Värm ugnen till 225 grader.
Vispa äggvitorna och tillsätt socker, lite i taget under vispningen. Tillsätt salt, vispa ner maizenamjöl och citronsaft.
Pensla en springform med löstagbar botten, gärna 24 cm i diameter, med smör. Häll smeten i formen och ställ in den i ugnen.
Vrid ner gradantalet till 125 grader och grädda i en och en halv timme. Stäng av ugnen, men låt marängen stå kvar tills både ugnen och marängen har svalnat.
Vispa grädden och blanda i lime curd (valfritt), bred limegrädden över marängbottnen och dekorera tårtan med bären.
Hoppas det smakar!
Lämna ett svar