Prinsess-Semla

Hejsan.

Nyheten för stunden är ju denna Prinsess-Semla där de har slagit ihop prinsesstårta med en semla.

Och eftersom jag har en sambo som älskar både och,då dem innehåller mandelmassa och marsipan så behövde jag vara lite snäll och bjuda honom på det.

Denna gång vart det faktiskt lite fusk för jag köpte färdiga semlebullar då det vart lite spontant att jag skulle göra dessa. Sprang in på affären 15 minuter innan de stängde så väldigt spontant vart det men det var absolut inget fel på dem färdiga så vill ni få ihop något snabbt så tänk inte på att dem är färdiga och man måste ha hemmagjorda.

Ingredienser;

Semlebullar (färdiga eller hemmagjorda)

Vispgrädde

Mandelmassa (efter eget behag)

Marsipan (tårtlock)

Mjölk

Vaniljkräm (efter eget behag)

Gör såhär;

Vispa grädden fluffig så att det bildar rejäla toppar.

Dela bullarna och gröp ut lite av bullen och blanda innehållet med lite mandelmassa och en skvätt mjölk.

Lägg sedan blandningen i hålet som du gjorde och klä in den med marsipan.

Spritsa sedan på grädden eller ta bara en sked på bottendelen.

Klä sedan in locket med marsipan och lägg på så har du en prinsess-semla.

Och om du inte gillar mandelmassa så går det lika bra med vaniljkräm. Samma sak förutom att du inte ska blanda med innehållet du gröp ur och mjölk.

Och sedan kan du pudra över med florsocker eller vaniljsocker om du vill.

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.