Quick and Dirty Pizza

Hej hej!

Hoppas ni mår bra och att ni inte har allt för kallt där ni bor. Själv har jag det just nu sådär då min hals och lite feber har kommit tillbaka. Ni som kanske inte vet så var jag på akuten för någon vecka sedan och fick antibiotika och nu vet jag inte om det bara är någon släng eller om det är tillbaka men bara *taiträ* och vila och hoppas det går över 🙂

Men medans jag mår sådär så kan jag ju ändå ge er ett recept på pizza fast inte den vanliga med pizzadeg utan här gjorde jag faktiskt med deg för frallor.

Det kanske låter konstigt men det funkar väldigt bra tillsammans 🙂

Och i receptet är det rågsikt också i men jag körde bara vetemjöl och det funkar bra det också.

Ingredienser;

Pizzadegen”;

2,5 tsk Bakpulver

1 tsk Salt

5-7 dl Vetemjöl

(2 dl Rågsikt om du vill och då bara 5 dl Vetemjöl)

100g Smör, rumstempererat

3 dl Mjölk

Tomatsås;

400g Krossade Tomater

2 stycken Vitlöksklyftor

2 krm Basilika

2 krm Oregano

2 krm Timjan

5 stycken plommontomater

1 msk Honung

Olivolja

Salt och Peppar

Gör såhär;

Sätt igång ugnen på 250 grader.

Börja sedan med tomatsåsen och då lägger du vitlöksklyftorna som du delat på 4/4 med krossade tomater, olivolja, basilika, oregan0, timjan och 5 stycken plommontomater i en mixer och mixar ihop allt.

Sedan när du mixat klart så häller du allt i en kastrull och låter den reduceras och under tiden den värms upp så har du i salt, peppar och honungen och medans den gosar ihop sig så börjar du med ”pizzadegen”

Blanda bakpulver, salt, vetemjöl och rågsikt, om du vill ha det, i en bunke.

Tillsätt det mjuka smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen.

Häll ner mjölken i blandningen och blanda ihop allt till en liten kladdig deg.

Dela sedan i så många delar du vill ha beroende på om du vill göra små pizzor som jag gjorde eller stora ”vanlig” pizza size.

Forma dem sedan till runda bollar och börja platta till dem till den storlek ni vill ha med mjölade händer. Lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper och lägg på tomatsåsen och ditt val med topping.

Vi hade kassler blandat med oregano och ost men det är bara ditt eget huvud som sätter stopp för ditt val.

Grädda dem sedan i cirka 12-14 minuter eller kortare-längre beroende på hur din ugn funkar.

 quick-and-dirty

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.