”Red” Velvet Cheesecake

Hallå!

Först vill jag bara förklara ”red” i rubriken för det är egentligen är red velvet cake men jag hade inte röd färg så jag tog svart så den blev svart, grå, någon annan mörk färg istället för röd. Så ta röd om ni har för det poppar lite mer men har ni inte så går vilken färg som helst. Smakar likadant i alla fall =D

Vad händer annars hos er då? Själv fyllde jag år för typ 1 vecka sedan så i går fick jag present av N, eller födelsedagspresent + 1 års present lite i förväg då den 28/8 har vi varit gifta i 1 år. Men det var mycket för jag gav honom en present förra vecka lite smyg då vi sagt att vi behöver inte ge något till varandra utan vi kan käka ute eller något sånt när vi firar 1 år men som sagt, jag gav honom en present så då ville han ge också.

Så jag fick en popcorn maskin då våran gamla är väldigt gammal, ett Crash Bandicoot spel till Nintendo Switch och en egen kontroll då de riktiga till switchen är väääääldigt små och jag får ont i händerna av dem så fick en större kontroll så det blir lättare för mig att spela 🙂

Men nu till receptet :]

Ingredienser;

Red Velvet Cake;

2,5 dl Mjölk + 1 tsk Vitvinsvinäger

6 dl Vetemjöl

5 dl Strösocker

1 msk Kakao

0,5 tsk Salt

1 tsk Bikarbonat

2 st stora Ägg

3,5 dl neutral Olja

1 msk Vitvinsvinäger

0,25 tsk äkta Vaniljpulver

ca 2 tsk Röd färgpasta (alt röd hushållsfärg)

Cheesecake;

Jag tog mitt recept som jag brukar göra frusen cheesecake av och sedan bara ta bort kexen (här)

Gör såhär;

Red velvet cake
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla två st 20 cm springformar eller bara 1 men tänk på tiden i ugnen då.

Blanda din egen buttermilk på mjölk och vitvinsvinäger. Låt stå några minuter. Mjölken kommer att separera sig. Oroa dig inte, det händer.

Blanda mjöl, socker, kakao, salt och bikarbonat i en skål. Ställ åt sidan.

Vispa upp äggen lite lätt. Tillsätt olja, buttermilk, vinäger, vaniljpulver och röd färgpasta (eller en annan färg).

Häll i lite av de torra ingredienserna, lite i taget. Vispa ordentligt så att allt är blandat.

Fördela i de två formarna eller bara i 1 form och grädda i ca 30-40 minuter (kan bli längre om du bara gör i en form) tills en tandpetare kommer ut ren. Låt svalna på galler.

Om du gör i en form så delar du kakan på mitten när den har svalnat och lägger botten i springformen, har på halva smeten av cheesecaken och sedan på med den andra delen av kakan och sedan resten av cheesecaken.

Låt stå i frysen cirka 4 timmar.

Hoppas det smakar!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.