Rimbobullar

Hallå på er!

Nog för man inte kan klaga på gamla hederliga kanelbullar men om man vill ha bullar men ändå något annorlunda så passar rimbobullar perfekt.

För mig blev detta ett ganska spontant bak och jag märkte att jag inte hade florsocker hemma men det går absolut att göra ändå….. smakar väldigt gott ändå 😉

Provar ni att göra dessa eller några andra recept så #kitchenfreakSE på instagram så jag får se vad ni gör =)

Och nu har det varit lite tyst på bloggen men det vart så att jag vart sjuk och hälsade på hos akuten men nu mår jag mycket bättre och kommer var mer aktiv här och hoppas vi kommer laga och baka massa gott tillsammans 🙂

Ingredienser;

25g Jäst

2 dl kall Mjölk

200g rumstempererat Smör

1 msk Socker

Cirka 6 dl Vetemjöl

Fyllning;

75g Smör

1,5 msk Socker

1,5 tsk Vaniljsocker

Pensling;

1 Ägg

Glasyr;

4 msk Florsocker

0,5 msk Vatten

Gör såhär;

Rör ut jästen i lite av mjölken i en bunke.

Tillsätt alla andra ingredienser och arbeta samma till en smidig deg.

Kavla ut degen till en stor fyrkant, cirka 40×40 cm, på ett lätt mjölat bord.

Skär degen i fyrkanter, cirka 8×8 cm.

Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och lägg en klick utav det i mitten av varje fyrkant och vik in alla hörn mot mitten och lägg sedan de i formar.

Ställ alla formar på en plåt och låt bullarna jäsa i rumstemperatur i cirka 2 timmar.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i 250 grader i 5-10 minuter.

Låt bullarna kallna och glasera dem sedan med glasyren.

rimbo1

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.