
Hejsan!
Jag fick i uppdrag, säger vi 😉, att jag skulle baka lite kakor till makens jobb och då vart det dessa schackrutor och brysselkex , så här kommer det ena receptet och klicka på länken så hittar ni de andra kakorna 🙂
Sedan vart han sjuk och stannade hemma så ingen fick smaka på kakorna förut vi, haha, men ska göra om kakorna och så ska de på jobbet få smaka!
Ingredienser;
4,5-5 dl Vetemjöl
1 dl Socker
200g Smör eller Margarin
Smaksättning;
2 tsk Vaniljsocker
2 msk Kakao
Gör så här;
Hacka samman mjöl, socker och matfettet. Antingen för hand eller med maskin, men kör inte för länge.
Dela sedan degen i mitten. Blanda ena med kakao och den andra med vaniljsockret.
Rulla ut de till 4 jämna längder och lägg en ljus bredvid en mörk i 2 lager.
Tryck till de lite lätt och lägg de sedan kallt en stund.
Skär sedan 3-4 mm tjocka skivor och lägg de på en smord plåt eller en plåt med bakplåtspapper.
Grädda de mitt i ugnen ca 10 minuter på 175 grader.
Hoppas det smakar!
Lämna ett svar