Smördegsinbakad choklad

Hejsan.

Denna efterrätt hittade jag för länge sedan och ville prova men det har liksom inte blivit av och så i helgen så hände det, äntligen 😉

Och den var så god som jag trodde och jag tycker nog att man ska ha glass till då den blir väldigt mastig men vill man inte så går det lika bra.

Ingredienser;

1 rulle smördeg
1 chokladkaka (200g)
Ett ägg
Hackade hasselnötter (valfritt)

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg ut smördegen på bakplåtspapper och lägg sedan chokladen på, precis vid kanten högst upp.

Skär sedan en bit neråt på chokladen sneda remsor på ungefär 2 cm tjocka.

Sedan när du skurit till alla remsor så lägger du de omlott med varandra tills hela chokladen är täckt.

Pensla sedan degen med ägg och ha på hasselnötter om du vill, det går lika bra utan.

Sedan in i ugnen i cirka 20-25 minuter. Och sen är det bara att äta bara den eller servera med glass till.

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.