Sockerkaka, grundrecept

Hejsan.

Nu är det helg och igår fick vi hem våran bil  Lilla Peggan ^^

Och sedan fick jag reda på att hon jag jobbar hos är beviljad fler timmar så det kommer bli mer jobb för mig och det känns så jättebra just nu.

Så i dag blir det lugna puckar och i morgon ska jag baka och såklart kommer recept upp senare. Men först bjuder jag på grundreceptet till sockerkaka som ni kan frysa in och ta fram om ni skulle få oväntade gäster 🙂

Ingredienser;

3 Ägg

2,5 dl Strösocker

1 tsk Vaniljsocker

50g Smör

1 dl Mjölk

3,5 dl Vetemjöl

2 tsk Bakpulver

1 nypa Salt

Smör och Ströbröd till formen

Gör såhär;

Sätt igång ugnen på 175 grader. Smöra och bröa formen.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

Smält smöret och häll ner mjölken och blanda det med äggsmeten.

Blanda sedan ihop vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner försiktigt det i sockerkakssmeten.

Häll blandning i formen och grädda sockerkaka i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka och se om den är klar, den ska inte va kladdig.

Låt sockerkaka svalna något innan du stjälper upp den på en tallrik eller brödgaller.

sockerkaka2

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.