
Hello!
Det har blivit mycket bak och sådant den senaste tiden och det kommer bli lite mer speciellt inför jul men kommer såklart lägga upp lite maträtter 🙂
Men nu tänkte jag ge ett förslag på en gryta som är så god. Kanske inget man slänger ihop i veckan då det tar ungefär 3 timmar men till helgen och lyxa till det med 3-rätters.
Ingredienser;
1 kg Grytbitar
1-2 frp Schalottenlök
2-3 Vitlöksklyftor, tunt skivade
375 ml Vatten
275 ml Rött Vin
2 msk Tomatpuré
2 msk Rödvinsvinäger
2-3 Lagerblad
2 msk Nejlikor
1-2 Kanelstänger
2 msk Korinter
Olivolja
Salt och Peppar
Tillbehör;
Kokt Potatis eller Ris
Sallad
Gör såhär;
Stek schalottenlöken i olja tills den får lite färg. Ta sedan ur dem och lägg på hushållspapper.
Ta sedan lite mer olja och lägg i grytbitarna, är vissa större så dela dem bara så alla är ungefär i samma storlek. Stek de tills de är brynta och vätskan har i stort sett försvunnit.
Sedan häller du i den skivade vitlöken, vatten, vin, tomatpuré, rödvinsvinäger, lagerblad, nejlikor och kanelstänger. Rör sedan om allt och dra ner värmen så det puttrar.
Låt den sedan stå i mellan 2-3 timmar, på låg värme då.
Och dem sista 15 minuterna så lägger du i den stekta löken och korinterna och låt det puttra igen.
Under dem där timmarna kan du skala och koka potatisen eller koka riset. Och göra tzatzikin och salladen.
Hoppas det smakar!
Lämna ett svar