The Cthulu Burger

Hallå 🙂

Vad ska vi köra som första recept tillbaka nu då?

Jo, vi kör på hamburgare. Så enkelt med hamburgare och även om man kör enkla ingredienser i själva hamburgaren så blir det så gott ändå. Och vill man ha enkla hamburgare så finns det så mycket annat man kan ha med som till exempel denna ”salsa” som vi hade.

Ingredienser;

400g Nötfärs
Heinz Chilisås
Heinz Yellow Mustard (sweet)
Sambal-Olek
Plommontomater
Gurka
Ost (Edamer eller Cheddar)
Vinäger
Salt och Peppar
Vitlökspulver
Spiskummin
Akacia Honung
Valfritt bröd (rek eget alt färska Frallor)
Tomatpure
Gul Lök

Mangoraja

Bostongurka

Gör såhär;

Hacka löken (använd matberedare så slipper ni tårarna ? )

Skär gurka i 12 st 2-3 mm tjocka skivor, lägg dem i en skål med 2 msk vinäger, 1 dl vatten och 2 krm vitlökspulver.

Blanda färsen med 3 Msk Chilisås och tillsätt salt och peppar samt spiskummin.
Forma till 4 st burgare på ca 100g. Låt stå en stund.

Dela 4 plommontomater i 4/4 och lägg i en skål, tillsätt 1 tsk sambal-olek, 1½ msk tomatpure, 2 tsk honung och 2 tsk vinäger (eller citrus för syra), 1 krm spiskummin. Rör om och låt stå.

Blanda sedan ihop mangoraja och bostongurka.

Nu steker ni på hamburgarna till eget tycke och passa på att förbered bröden.
Ha mangoraja och bostongurks blandningen och lök på bottenbrödet och senap på toppbrödet.

Lägg på ost på burgarna och låt smälta lite innan ni lägger på dem på brödet.
Sen toppar ni ovanpå osten med gurkan och salsan och sen är det klart att ätas.

burgrs

Hoppas det smakar!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.