Tomatsoppa

Ingredienser;

800g Passerade Tomater
1 Grönsaksbuljongtärning
2st Vitlöksklyftor, pressade
1 tsk Sambal Olek
10 dl Laktosfri Grädde
Färsk Basilika, ett par knippen
Salt & Peppar

Gör såhär;
Häll i passerade tomater i en kastrull och låt sjuda en stund.
Lägg sedan ner buljongtärningen med vitlöken och samtidigt ta i lite vatten i flaskorna och få ur det sista med tomaterna och häll det i kastrullen.
Ta i sambal olek och låt det puttra lite och häll sedan i grädden och smaka av med salt och peppar.
Den ska sedan stå en stund innan du lägger i basilikan innan servering.
Sedan kan du servera den som den är eller med en klick creme fraiche och en bit bröd att doppa.

tomat-soppa

Smaklig måltid!

1 kommentar

1 trackback / pingback

  1. Grekiskt bröd – KitchenFreak

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.