
Hej.
Tzatziki, den underbara tzatzikin.
Det är en absolut favorit för mig och tycker den passa till mycket med kött, kyckling och så vidare.
Som då till exempel till Grekiska färsbiffar eller bara doppa en bit bröd.
Det är några ingredienser och det går fort så man kan inte skylla på något att inte göra detta 😉
Ingredienser;
2 stycken Gurkor
500g Grekisk yoghurt
1-2 stycken Vitlöksklyftor
Olivolja
Mynta (valfritt)
Gör såhär;
Dela gurkorna i halvor och gröp ut kärnorna.
Riv sedan de på rivjärn och häll på lite salt och låt det dra i ungefär 15 minuter.
Medans gurkan står och drar så blanda ihop yoghurten, pressad vitlöksklyftor och lite olivolja.
Och om du vill så kan du ha i lite hackad färsk mynta.
Pressa sedan ur vattnet från den rivna gurka och blanda i yoghurtblandningen och rör ihop så allt blandas.
Låt stå en stund så smakerna kommer fram och sedan är det klart.
Hoppas det smakar!
Tsatsiki på hamburgare är gudomligt!